GE-VE RETROTUNING
Treffen Aero Stammtisch Rhön
Klassiekertreffen an der Opel Villen 2013
23e Int. Opel Kadett C Meeting Sevenum
Hunebed-weekend OKCCN 2013
Concours d'Elegance 2012 Paleis 't Loo
Duits Autosport Festival 2012 Circuit Assen
Elfsteden-Frieslandweekend 2012
Interclassics en Topmobiels 2012
Kampeerweekend OKCCN 2011 Siebengewald
Meeting Kadett C Zentralstelle 2011 (Silschede)
Meeting Opel Power Nederland 2011
Meeting Opel Team Oost 2011 (Borculo)
Kadett C Meeting Opel Team Eefde 2011
21e Int. Kadett C Meeting OKCCN 2011
Treffen Aero Stammtisch Rhön

Tijdens het weekend van 27 t/m 29 september 2013 hebben we deelgenomen aan het Treffen van de Aero Stammtisch in de Rhön (vlakbij Fulda).
Het treffen begon officieel op zaterdagmiddag om 13.00u. Maar omdat het nogal ver rijden was (400 km) besloten wij op vrijdag al op ons gemak richting Fulda te rijden. We hadden bij het hotel een nachtje bijgeboekt. Dit hadden er meer gedaan en vrijdagavond
waren we al met een gezellig clubje bij elkaar.
Zaterdag in de loop van de ochtend werd het steeds drukker en rond 13.00u verzamelde iedereen op de parkeerplaats voor de start van het programma. 

 

Opstellen voor vertrek.

 

En toen waren we onderweg voor een toertochtje met bestemming "Point Alpha". In deze mooie omgeving leverde dat de nodige mooie plaatjes op. 

Aankomst op de parkeerplaats bij "Point Alpha". Wat een mooie rij Kadettjes..........

 

Vanaf het "Haus auf der Grenze" kregen we een indrukwekkende rondleiding aan de voormalige Duits-Duitse grens en bij het Amerikaanse kamp en de wachttoren. 

De diverse soorten grensbewaking. In het begin nog alleen met controleposten, toen een eenvoudig hek, maar later steeds meer een ontoegankelijke grens met strenge bewaking. 

Een stukje van de Berlijnse Muur.

 

Na de rondleiding en een kop koffie vertrokken we weer met 24 Aero's en een Sedan. 

Weer terug bij het hotel. Toch mooi zoveel Aero's bij elkaar.

's Avonds was er een heerlijk buffet met aansluitend een korte ledenvergadering. Aan het eind van de ledenvergadering was er nog een lezing door de voorzitter van de DEUVET (zoiets als bij ons de FEHAC). Dit was voor ons zoverre interessant, dat blijkt, dat we met onze Nederlandse Aero in Duitse steden waar een milieu-zone geldt, gewoon mogen rijden. Tenminste voor zolang onze Kadett als oldtimer wordt gezien. (Mocht de regeling wijzigen, geldt dit weer even niet)
Maar het komt hier op neer, dat Europese auto's die in hun land van herkomst, als oldtimer worden gezien, ook onder de regeling van oldtimers in Duitsland vallen. Dus alsof het een Duitse oldtimer met H-kennzeichen is. Dus met onze Kadett Aero zouden we nu onder die regeling vallen. Mocht de oldtimer-regeling in Nederland aangepast worden, moeten we nog even geduld hebben totdat onze Kadett 40 jaar oud is. Maar toch even handig om te weten.
Na de lezing werd er nog druk nagekletst en geborreld en was het zondagmorgen een beetje moeilijk om op tijd bij het ontbijt te zijn.
Na een lekker ontbijt vertrokken we richting de "Wasserkuppe", de hoogste berg van het Rhöngebergte.


 

Aankomst bij de "Wasserkuppe" doordat het die dag wat meer waaide, voelde het stiekem ook wel wat kouder. Maar wat hadden we het hele weekend al geluk met het weer. 

Na een wandeling bij de "Wasserkuppe", het weerstation, de rodelbaan etc. werd er op de parkeerplaats nog een groepsfoto gemaakt met de Aero's die op dat moment nog aanwezig waren.


 

Groepsfoto van de nog aanwezige deelnemers en toen vertrokken we richting Fulda voor een heerlijk "Mittagessen"

 

Na het eten vertrokken wij weer richting Nederland. Het was een heerlijk ontspannen weekend. We voelde ons erg welkom en hebben heerlijk genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Meer foto's vind je op de Facebook-pagina:
www.facebook.com/retrotuning/media_setWelkomOver mijNieuws-AgendaFoto'sProjectenMeetings-Evenementen etc.VERKOCHT Kadett C SedanContactLinks