GE-VE RETROTUNING
Kadett C Station
Kadett C City SR
Motor-revisie Sedan Edwin
Schuurvondst-WinterKadett
Jolanda's Aero deel 2
Jolanda's Aero deel 1
Project GT/E deel 5
Project GT/E deel 4
Coupé van Oscar deel 3
Coupé van Oscar deel 2
Coupé van Oscar deel 1
Project GT/E deel 3
Project GT/E deel 2
Project GT/E deel 1
Coupé van Oscar deel 2
Terwijl de Kadett klaargemaakt wordt om deze te spuiten, gaat Oscar bij John aan de slag met de versnellingsbak, de motor etc. Deze klus en de inbouw van de motor en versnellingsbak vind je in dit deel.


Eerst maar eens de versnellingsbak ontvetten.Oscar in aktieHet resultaat is verbluffendIn de tussentijd is de rolkooi ook klaar en nu mooi in zwart gepoedercoatEn de versnellingsbak is ook weer als nieuw....

Begin december 2010 gaan ze met de 2.4 kop aan de slag.

En dan net voor Kerst het volgende resultaat:

Even tussendoor.............deze velgen en banden (Toyo process r888) zullen straks onder de Kadett komen:

Tussen Kerst en Oud & Nieuw gaan ze weer volop verder met het motorblok.En dan is het 2011, het jaar waarin de Kadett op de weg zal verschijnen.................

Oscar heeft al aardig wat onderdelen schoongemaakt, maar ook aan een motorblok zitten nog veel delen die enige aandacht vergen. Zoals bijvoorbeeld de poelie. Het is de bedoeling dat deze blauw gaat worden.

De boutjes voor de waterpomp.

Het zijn die kleine dingetjes die deze auto af maken. Alles wordt weer schoon en netjes gemaakt voor de opbouw straks.

En dan op 8 januari 2011 is Oscar weer naar Den Haag gereden om verder te gaan met de 2.4
De onderkant wordt schoongemaakt voordat de carterpan geplaatst wordt.Een beetje extra kit in de hoekjes, waar hij vaak als eerste gaat lekken en de pakking geplaatst.De carterpan met imbusboutjes vastgezet.

 

Nieuwe waterpomppakking en keerring.

De waterpomp is trouwens ook nieuw, John had er nog een aantal in zijn "magazijntje" liggen.

De poelie en oliefilter er op....De startmotor.......Een weekje later is Oscar weer in Den Haag om o.a. de tussenas onderhanden te nemen.Op 28 januari 2011 is Oscar bij René op bezoek geweest en heeft hij kunnen zien hoever ze zijn bij de spuiter.............. de losse delen staan in de grondlak, de carrosserie staat klaar om in de grondlak te zetten.


Een paar dagen later staat ze dan echt in de grondlak.En dan 2 februari 2011 de Kadett heeft zijn kleurtje gekregen. (Hier een paar doorgestuurde foto's)


Nu is het de bedoeling dat Oscar en Wesley naar de spuiter gaan om de Coupé op te gaan halen. Van daaruit rijden ze naar René om de goede assen eronder te zetten. Daarna wordt de Coupé naar John gebracht om de motor in te gaan bouwen. Als alles dan meezit, kan hij het weekend daarna naar Geert toe voor de verdere afbouw. Het begint nu erg spannend te worden. De daadwerkelijk opbouw kan gaan beginnen.

Bij de spuiter:En dan naar de schuur van René om de goede assen er onder te zetten.


En dan is het 5 februari 2011 en kan de Kadett vanuit Eefde naar Den Haag, waar John de motor en versnellingsbak zal gaan inbouwen. John is al druk geweest met de voorbereidingen daarvoor.

De Kadett is gearriveerd en de inbouw kan beginnen........
Morgen weer verder.........................Wesley heeft ondertussen de tussenas er onder gezet.

De motordokter druk aan de slag.

Een week later heeft John er weer e.e.a. aan gedaan. De injectorrail gemonteerd.

De ontsteking en bougieskabels zitten er op.Hier nog een extra foto, nu met de bougiekabels netjes op zijn plek.En dan op 12 februari 2011 mag de Kadett alweer op transport. Deze keer gaat hij vanuit Den Haag naar Noord-Limburg. Eerst de Kadett goed inpakken om vocht en transportschade te verkomen. (Er was regen voorspeld).

En dan staat de Kadett bij Geert. Hier zal hij straks op eigen kracht weer vertrekken.Alles wordt aan een grondig inspectie onderworpen.

De Kadett wordt vervolgens naar zijn plekje gebracht, waar de opbouw voor een groot deel plaats zal gaan vinden.Het verslag en de foto's van de opbouw staan in het volgende deel.
WelkomOver mijNieuws-AgendaFoto'sProjectenMeetings-Evenementen etc.VERKOCHT Kadett C SedanContactLinks